20 oktober 2021

3 tips om een dekbed langer mee te laten gaan

2 min read

Een dekbed blijft helaas niet voor altijd in dezelfde nieuwe staat. Het dekbed heeft net als veel andere spullen een bepaalde levensduur. Het is daarom belangrijk om je dekbed goed te onderhouden zodat het dekbed langer mee kan en je er dus langer van kan genieten. Ben je benieuwd hoe je de levensduur van je dekbed kan verlengen? Lees dan snel verder voor drie tips die jou kunnen helpen.

Dekbed goed wassen

Om het dekbed lang mee te laten gaan, is het onder andere belangrijk dat het dekbed schoon is en blijft. Houd er rekening mee dat elk dekbed op een andere manier moet wassen. Zo wordt het vaak afgeraden om zelf een ganzendonzen dekbed te wassen. Vaak is de wasmachine die je thuis hebt te klein voor een donzen dekbed. Dat betekent dat een stomerij waarschijnlijk je beste vriend wordt. Bij de stomerij weten ze precies hoe je een donzen dekbed moet wassen zonder de vulling te beschadigen.

Om die reden kiezen mensen vaak voor een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed heeft een groot voordeel. Je kan het dekbed namelijk gewoon in de wasmachine gooien om het te wassen. Een synthetisch dekbed kan daar prima tegen. Gebruik wel de juiste stand van de wasmachine. De juiste stand waarop je het dekbed kan wassen, kan je vaak op een label van het dekbed zelf vinden.

Dekbed laten luchten

Je hebt vast wel eens op straat gezien dat mensen een dekbed in het raam hebben hangen. Dit doen mensen om het dekbed te laten luchten. Het is belangrijk voor je dekbed dat je het inderdaad laat luchten. Door het luchten van je dekbed kan de vulling weer losser en luchtig worden. Je kan het daarbij lichtelijk opschudden.

Je kan dit het beste elke dag doen en dan bijvoorbeeld in de ochtend. Let er wel op dat het niet regent. Je kan regen namelijk het beste vermijden als het om je dekbed gaat. Hetzelfde geldt voor hoge temperaturen. Dat kan je beter vermijden. Verder kan je de ramen en deuren openzetten. De slaapkamer kan dan lekker luchten. Dit helpt meteen ook voor je dekbed.

Gebruik maken van dekbedovertrekken

Door gebruik te maken van dekbedovertrekken kan je ervoor zorgen dat je dekbed langer meegaat. Een dekbedovertrek dient eigenlijk als een soort beschermlaag voor je dekbed. Het leuke aan dekbedovertrekken is dat er heel veel verschillende soorten zijn. Er is niet alleen verschil in het materiaal waarvan een dekbedovertrek is gemaakt, maar ook in de kleuren en printjes. Zo kan iedereen een dekbedovertrek vinden dat helemaal bij hem of haar past.

Let wel goed op de afmetingen van je 4 seizoenen dekbed. Het dekbedovertrek moet natuurlijk even groot zijn als het dekbed zodat het perfect past. Je kan je bed verder opfleuren door een sprei te kopen die je op je dekbed kan leggen. Vergeet daarnaast de leuke sierkussens niet. Zo ziet je bed er altijd gezellig uit en kan je alles eraf halen als je gaat slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *