8 december 2021

Altijd donker met een dakraam rolgordijn!

2 min read
dakraam rolgordijn

In de zomer wordt de zolder vaak een warme plek. Dat komt omdat de zolder bij sommige huizen alleen maar in de zon staat. Het is dan zeker een aanrader om een dakraam rolgordijn te installeren. Hierdoor voorkom je een hele hoop warmte in je huis. Ook wanneer je er een slaapkamer hebt kan het rolgordijn goed van pas komen. Je hebt dan geen last van het daglicht als je lekker op een zondag wilt uitslapen. Daarnaast is een rolgordijn ook niet super duur en kan je het makkelijk installeren.

dakraam rolgordijn

Verschillen

Er zijn een heleboel verschillende soorten rolgordijnen. Je hebt ze namelijk in verschillende kleuren, maar ook in verschillende maten. De meest voorkomende kleur is blauw en zwart voor een dakraam rolgordijn. Dat komt omdat het veel licht tegenhoudt waardoor de zolder dus ook echt donker is. Een wit rolgordijn zou veel meer licht doorlaten en dat zou in de zomer natuurlijk vervelend zijn als je wilt uitslapen. Een wit rolgordijn houdt wel meer warmte tegen dan een zwarte, maar het verschil zou je niet heel erg veel merken. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat het zijn werk doet. 

Juiste gordijn

Een rolgordijn is niet zoals je standaard gordijn. Het is belangrijk dat je de juiste maten hebt van je dakraam. Anders zit je namelijk met een dakraam rolgordijn die niet gaat passen. Ook moet je kijken of het wel genoeg licht tegenhoudt. Mocht je een zolderslaapkamer hebben dan wil je dat het zo donker mogelijk wordt. Helaas heb je ze niet in veel verschillende kleuren en patronen. Dat is voor een rolgordijn dan ook niet nodig, want je ziet het vaak niet in tegenstelling tot een normaal gordijn. Uiteindelijk gaat het erom dat het rolgordijn past en dat je het gewenste effect krijgt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *