20 oktober 2021

Cacaodoppen voor uw tuin

2 min read

Wist u dat cacaodoppen heel erg nuttig zijn voor uw tuin? Het kan voor zowel natuurlijke bodembedekker als decoratie dienen. Maar ook als onkruidbestrijder. In de afgelopen jaren was de interesse in natuurlijke producten gestegen. En cacaodoppen zaten er natuurlijk ook bij.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Een manier om uw tuin tegen uitdroging te beschermen zijn cacaodoppen. Het bevat stikstof, kalium en fosfaat. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat de bodem van uw tuin gezond blijft en de groei van de planten ontwikkelen.

De doppen helpen ook om vocht vast te houden. Dit om te voorkomen dat uw tuin uitdroogt. Dus hoeft u minder vaak de tuinslang te pakken om te sproeien. Ze hebben een onkruidwerende stof dat zorgt dat er minder of geen onkruid zal verschijnen in uw tuin. Verder kunt u de doppen strooien rondom uw planten en in uw border om slakken en katten af te weren. Ook kunnen ze gebruikt worden als prachtige decoratie voor uw tuin.

Nadelen

Cacaodoppen brengen niet alleen maar voordelen, maar ook nadelen met zich mee. Als ze te vochtig zijn zorgen ze voor ongedierte en schimmel. Het is daarom belangrijk om het niet nat te maken. Want juist wanneer ze te vochtig zijn trekken ze veel ongedierte en schimmels. U kunt ze wel besproeien met water, maar heel weinig. Ze kunnen heel makkelijk door uw tuin verspreiden.

Door hun lichte gewicht kunnen ze makkelijk door de wind worden gewaaid. Om dit te voorkomen kunt u een stevige border plaatsen op de plek waar u het strooit. Of een ander manier om ze minder snel weg te laten waaien is om ze regelmatig te besproeien. Ze worden wat zwaarder door het water. Een gevaarlijke nadeel is dat cacaodoppen giftig kunnen zijn voor honden. De restanten van cacao bevatten theobromine, wat heel gevaarlijk is voor honden. Let daarom goed op dat uw hond het niet eet. Hiervoor moet u onmiddellijk een dierenarts raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *