18 september 2021

Corona en slapeloosheidsklachten

2 min read

Veel mensen worstelen met slecht slapen sinds het coronavirus. Wanneer je ‘s nachts wakker wordt kan je snel gaan piekeren over je gezondheid, de gezondheid van je naasten, piekeren over de financiële gevolgen die het kan hebben of over je toekomst. Het is belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. Overdag voel je je fit en uitgerust. Een van de items bij een gezonde leefstijl is goed slapen, daarnaast is voldoende beweging en gezonde voeding belangrijk. Maak jij je zorgen of je besmet bent met het corona virus dan is de enige methode om een coronatest doen. Je  kan kiezen voor een  PCR test of erkende corona sneltest. Wanneer je klachten hebt dat kan duiden op Covid-19 kan zich bij de GGD laten testen. 

Maar hoe houdt de pandemie ons wakker?

Het zijn vermoedelijke de maatregelen om het virus in te dammen die gepaard gaan met het slapeloosheid klachten. Maar het is niet met zekerheid vast te stellen wat de precieze veroorzaker is. Angst, stress en depressieve gevoelens zijn in het algemeen voorspellers van slaapklachten.  

Dragen van een mondkapje

Wanneer je goed beschermd wilt zijn kan je medische ffp2 mondkapjes van noobraa.com bestellen. Deze mondkapjes beschermen zowel jou als je omgeving tegen micro organismen die bewegen door de lucht. Wanneer je een medisch mondmasker opzet is het belangrijk dat je eerst je handen ontsmet met desinfecterende gel. Houd het masker in de ene hand en de elastiekjes in de andere. Plaats het mondkapje onder je kin en trek de elastiekjes met de andere hand omhoog tot aan je kruin. Daarna kan je het onderste elastiekje onder de oren plaatsen en de bovenkant van het masker net onder je neusbrug plaatsen. Controleer als laatste of het masker goed om je gezicht sluit.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *