20 januari 2022

De allermooiste hekwerken voor diverse balkons

2 min read

Balkons zijn vaak mooi om te zien. Denk maar eens aan de fraaie sierlijke balkons aan de herenhuizen en kastelen. We zien deze vaak in de films op televisie. Ken je de film Romeo en Julia nog? Met de populaire balkonscene.

Kies een balkonhek dat bij je past

Heb je een project waarbij een balkon of meerdere balkons geplaatst moeten worden? Dan zijn goede ideeën qua vorm, formaat en materialen wellicht welkom.

Dit project kan zijn een woonhuis voor jezelf bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat u een projectontwikkelaar bent en een flat gaat ontwikkelen en opbouwen. Deze flat kan zijn met appartementen waarbij elk appartement een balkon krijgt.

Het kan ook zijn dat het gaat om een flat met daarin kantoren. Kantoren hebben tegenwoordig ook vaak een balkon waarop even gepauzeerd kan worden bijvoorbeeld.

Waar een balkon geplaatst wordt, wordt ook een balkonhek geplaatst. Een balkon zonder omheining in de vorm van een hek is uiteraard verboden. Dit met het oog op de veiligheid. Een balkon zonder hek zal nooit legaal opgeleverd kunnen worden.

Soorten balkonhekwerken

Daar waar er veel soorten en maten van balkons zijn, zo zijn er ook mogelijkheden voor het plaatsen van het balkonhek. Deze zijn er ook in verschillende materialen en vormen.

Een hekwerk balkon is zoals hierboven genoemd cruciaal. Welk hekwerk balkon wilt u graag? Hieronder noemen we kort de mogelijkheden.

Dakterras

Heeft u bijvoorbeeld een dakterras? Dan is een hekwerk daaromheen zeer belangrijk. Hiervoor zijn er vele modellen beschikbaar.

Plankhekken

Voor het balkon aan een woonhuis worden vaak planken gebruikt als hekwerk voor een balkon. Deze planken kunnen dan in verschillende kleuren aangeleverd worden, dan wel geschilderd worden.

Plaathekken

Voor een flatgebouw met appartementen worden vaak hekken in een lengte gebruikt. Dit zijn de zogenaamde plaathekken. Dit kan bijvoorbeeld uit glas gemaakt worden.

Spijlhekken

Wat heel veel gebruikt wordt zijn de spijlhekken. Dit zijn hekken van metaal met spijlen waar u tussendoor kunt kijken. Voor alle informatie omtrent hekwerk balkon kunt u ten alle tijden contact opnemen met de experts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *