8 december 2021

De mogelijkheden van subsidies aanvragen voor een groendak

1 min read

Voor veel dingen kunnen er tegenwoordig subsidies worden aangevraagd. Dit brengt voor veel mensen voordelen met zich mee. Zo hoeven mensen niet alles vanuit hunzelf te betalen. Maar voordat er gebruik gemaakt kan worden van een subsidie moet deze worden aangevraagd. Vervolgens moet deze goedgekeurd worden door de gemeente. Maar wat is een subsidie nou precies en welke subsidies hebben dakvergroeners nodig?

Subsidie 

Een subsidie is een financieel middel dat wordt gebruikt om een specifieke activiteit te ondersteunen of te versterken. Het doel van een subsidie is dat er specifieke doelen bereikt worden met behulp van een budget. Er zijn veel verschillende vormen van subsidies. Zo kan men gebruik maken van een subsidie in cash, dit gaat dan vooral om een zak met geld. Maar het kan ook een fiscaal voordeel zijn zoals een premiekorting.  

Subsidies voor groendak  

Om gebruik te kunnen maken van dakvergroeners kan er een groendak subsidie worden aangevraagd. Doordat u meewerkt aan een schoon en verduurzaam omgeving wordt er een mogelijkheid geven door veel gemeentes om een groendak subsidie te ontvangen. Hoe hoog het bedrag is van een groendak subsidie verschilt meestal per gemeente. 

Daarnaast is er een mogelijkheid om gebruik te maken van een groene lening. Deze lening bestaat uit een laag rentepercentage. Dit wordt gedaan omdat het geleende geld op een duurzame manier wordt besteed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *