8 december 2021

Een nieuwe woning gekocht in België? Let hier dan op:

2 min read
wanddecoratie slaapkamer

Het kan zo zijn dat je Nederland helemaal zat bent, dan wil je natuurlijk gaan verhuizen. Tegenwoordig is het best moeilijk om te verhuizen, er zijn namelijk veel mensen op zoek naar een huis. Je kunt er daarom ook voor kiezen om te verhuizen naar een ander land zoals België. Hieronder gaan we een aantal dingen behandelen waar je goed op moet letten als je een woning hebt gekocht in België. 

Sociale zekerheid en belastingen

Wanneer je bent verhuisd naar België vanuit Nederland en je blijft in Nederland werken dan verandert er in principe niet zoveel. Dit is omdat je onder de Nederlandse sociale zekerheid blijft dan. Wanneer je het punt bereikt dat je met pensioen gaat veranderen er wel een aantal dingen, Je gaat namelijk over je pensioen en AOW in België belasting afdragen.

Het verhuizen naar België, hulp van verhuizers

Wanneer je spreekt van een internationale verhuizing vragen veel mensen zich af wat nou echt belangrijk is, een verhuisbedrijf zoals Verhuisbedrijf Holland Movers of verhuisbedrijf Bussum is het antwoord. Je moet namelijk ver reizen en je hebt geen zin om zelf meerdere keren heen en weer te moeten gaan rijden, dit kost namelijk ook gewoon geld. In dit geval is het ook moeilijk om vrienden of familie te vragen om mee te helpen met vervoeren want dit is gewoon te ver. Met een verhuisbedrijf kun je de mogelijkheden bespreken en je kunt al je wensen vertellen. Bij een verhuizing naar België is het belangrijk om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Waar moet je echt op letten?

Wanneer je een internationale verhuizing moet regelen is het belangrijk om vooraf jezelf goed te informeren. Zo is het belangrijk om te weten of er geen wegwerkzaamheden zijn of dat een verhuisbus wel plek heeft bij je nieuwe woning. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *