8 december 2021

Groendak

2 min read

Bekijk het groendak online. Op de website zie je daken bedekt met sedum, een extreem sterke plant die tegen langdurige droogte en hitte kan, maar ook tegen strenge vorst. Sedum op het dak geeft veel voordelen, lees meer over de voordelen verder in de tekst. Voor iedereen is een dak met sedum in principe binnen bereik, al zie je het meestal op schuurtjes. Misschien heb je het tot nu toe alleen maar op een schuurdak gezien, maar dat kan komen omdat een schuur lager is, dat je daarom makkelijker op het dak kijkt. Lees verder over waarom kiezen voor sedum op je dak.

Absorberen van regenwater

Een reden om voor een groendak te kiezen is de isolerende werking. Een gebouw, dat kan een schuurtje zijn, wat sedum op het dak heeft blijft in de zomer koeler en in de winter warmer vanwege de isolerende werking. Een ander voordeel, en dat is het meest duidelijk als je straat weleens blank heeft gestaan na een zomerse plensbui, is het absorberen. Bij een harde dakbedekking zoals golfplaten loopt het regenwater direct via de goot en regenpijp in de riolering. Het riool kan dat niet aan, en dan staat de straat blank. Als je sedum op je dak hebt, dan is er eerst sprake van absorberen door de dakbedekking.

Het is onvoorstelbaar hoe duurzaam een dak met sedum is

Met veel vraagstukken omtrent de milieuproblematiek is sedum op het dak de oplossing. Bepaalde insecten waar het niet goed mee gaat vinden daar voedsel, je zal dan ook meer bijen en vlinders rond je huis hebben. Het dak neemt stikstof op, zo is er een hele opsomming te maken wat een dak van sedum doet voor het milieu. Bekijk in ieder geval de daken op de website en kijk of je op je huis of schuur een dak van sedum kwijt kan, en ga voor die vele voordelen. Het dak is duurzaam, sedum sterft niet tijdens een strenge winter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *