18 september 2021

Het belang van een volledige nachtrust

2 min read

Slaap is goed voor bijna een derde van de menselijke levensduur. Slaap is niet alleen belangrijk voor ons dagelijks functioneren, het heeft ook veel systemische gezondheidsvoordelen. Slaap helpt ons metabolisme en gewicht onder controle te houden, bevordert een stabiele stemming, helpt hart- en vaatziekten voorkomen, stimuleert ons immuunsysteem/functie, verhoogt het behoud van kennis en helpt ons bij het lange- en kortetermijngeheugen. Je lichaam doet ongelooflijke dingen terwijl je slaapt. Onthoud dat minder dan zeven uur per nacht slapen een negatieve invloed kan hebben op jouw algehele gezondheid. Van het gezond houden van ons lichaam tot het leveren van de energie en focus die we allemaal nodig hebben om de dag door te komen, slaap is een sleutelfactor voor onze kwaliteit van leven.

Wat gebeurt er als we niet genoeg slaap krijgen?

Als je ooit een nacht hebt doorgebracht met woelen en draaien, slapeloos toekijkend hoe de tijd voorbij tikt, dan weet je hoe chagrijnig, duizelig en slecht humeur je je de volgende ochtend zult voelen. Als je de door experts aanbevolen 7 tot 9 uur slaap verliest die jouw lichaam regelmatig nodig heeft, doet dit veel meer schade dan je alleen maar lusteloos en chagrijnig te laten voelen. Er zijn talloze schrijnende langetermijneffecten van slaapgebrek die een ernstige tol van jouw welzijn kunnen eisen.

Verbeterde lichamelijke gezondheid

Terwijl je slaapt, neemt je lichaam de tijd om te rusten, te herstellen en weer op te bouwen, zodat het de volgende dag op zijn hoogtepunt kan presteren. Door beschadigde cellen te genezen, je immuunsysteem te stimuleren en je cardiovasculaire systeem op te laden, krijgt je lichaam de herstart die het nodig heeft om wakker te worden met een nieuw gevoel en alert voor je dagelijkse activiteiten. Wil jij een positieve invloed krijgen op je nachtrust? Dan is een verzwaringsdeken de beste optie om optimaal te kunnen slapen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *