20 januari 2022

Hoe werkt het aanbrengen van raamfolie?

2 min read
Raamfolie met naam

Ben je net verhuisd of was je huis of deur toe aan een upgrade? Raamfolie met naam of raamfolie met een patroon kan dan de perfecte oplossing zijn. Het pakketje komt binnen op een grote rol, en nu? Het aanbrengen van de raamfolie lijkt misschien als een grote uitdaging. Waar het aanbrengen van zonwerende raamfolie uitdagingen met zich meebrengt, is de standaard raamfolie gemakkelijk zelf aan te brengen. In dit artikel zullen we je door vijf simpele stappen heen leiden, zodat ook jij dit thuis zelf kan doen! 

Laten we beginnen met het raam

Om te beginnen met het aanbrengen van de raamfolie, is het van belang dat het glas waarop dit aangebracht gaat worden, goed schoon is. Hiervoor is het aan te raden om een plantenspuit te vullen met water en zeep, of een schoonmaakmiddel voor ruit en spiegel te gebruiken. Zorg ervoor dat alle oneffenheden van het raam af zijn en zorg dat deze vetvrij is. Zorg ervoor dat zodra het raam schoon en vetvrij is, je het ook goed droog maakt. 

Voor stap twee gaan we aan de slag met de folie zelf. Dubbelcheck jezelf door opnieuw de juiste maten op te meten waar het terecht gaat komen voordat je de raamfolie op maat snijdt. Voor het gemak is het aan te raden om de folie ongeveer 3 centimeter te groot rondom af te snijden.

Raamfolie met naam

Aanbrengen maar!

Oke, de folie is op maat en het raam is schoon. Afhankelijk van de soort folie kun je met wat water en een klein beetje zeep het raam op de juiste plek weer goed nat te maken. Bij andere soorten folie heb je soms helemaal geen water nodig, check dit van tevoren even. De raamfolie werkt doordat het een soort statisch effect geeft, en blijft daardoor zelf aan het raam zitten. Als er water onder zit, kan je met een stevige wisser dit er onder vandaan drukken en de luchtbellen verwijderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *