8 december 2021

Kantoorplanten als positieve compensatie

2 min read

Kantoorplanten ogen mooi, maar naast de groene toutch beiden ze tal van voordelen. Naast hun luchtzuiverende kwaliteiten vangen ze ook fijn stof op. De lucht wordt iets vochtiger en dat verhoogt de concentratie en de motivatie van de werknemers.

>Wie het dagelijkse kantoorleven meemaakt, kent zeker de negatieve symptomen : klachten als hoofdpijn en extreme vermoeidheid, overmatige irritatie van de ogen of overbelaste luchtwegen kunnen het gevolg zijn van een slecht binnenklimaat. Deze symptomen kunnen worden vermeden door gericht gebruik te maken van planten op de werkvloer.

Deze kosten veel minder dan de absenties en gezondheidsklachten van de werknemers!

De juiste vergroening met kantoorplanten

Groene strategieën onthullen ook iets positiefs over de bedrijfscultuur, maar welke kantoorplanten hebben hun beste effect?

Wellicht komen planten met een eenvoudige verzorging eerst aan bod zoals vetplanten en cactussen. Deze overleven in de vrije natuur ook zonder veel water en aandacht. Ze willen wel een plekje met veel licht.

Of de sanseveria, de plant die vroeger menig raamkozijn versierde, is terug helemaal hip. Ze kunnen zelfs de verwarming verdragen!

Heb je iets meer ruimte dan kunnen we de kamerpalmen aanbevelen. Deze diva’s fleuren meteen je dag op!

Maar de keuze is ruim! Er zijn ook gespecialiseerde plantenzaken die instaan voor het onderhoud van kantoorplanten, dus een bedrijf kan alle kanten op!

Effect van planten

De positieve werking van kantoorplanten op de werkvloer zijn met erkende studies bewezen. Ze houden de atmosfeer in stand en zuiveren de lucht. Hierdoor melden zich minder medewerkers ziek. De kleur groen gaat niet alleen over mentale hygiëne, maar ook over een gezond binnenklimaat. Geen wonder dat zoveel nieuwe ,technische kantoren binnenruimtes hebben die doen denken aan bossen en tropische oases. Ze zijn niet alleen mooi, ze helpen mensen zich ook beter te voelen en beter te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *