20 oktober 2021

Leuk kinderfeestje organiseren

2 min read

Veel kinderen passen zich aan en zullen meegaan met wat voor feest je ook geeft, zolang ze de aandacht van de ouders krijgen en een beetje lijken op een normale routine (niet knoeien met dutjes, mam!). Maar je kent je eigen kind – pas het niveau van heisa aan naar wat je denkt dat hij aankan. En als de cadeautjes leuk zijn, je kan hiervoor zorgen dat je een lijstje maakt met alle dingen die je voor je kind wilt vragen zoals de hippe meisjes babykleding, pyjama feetje en de kleding dirkje online van de juiste kindermerkkleding winkel. Verder is alles wat je doet, werk. Taart delen met je 1-jarige is een puinhoop, maar leuk! En daar gaat het allemaal om, iedereen maar vooral jij en je kind moeten een leuke tijd hebben. We hebben ideeën verzameld om je te helpen genieten van de dag.

Plannen 

Komen er jonge kinderen? Laat uw feest voor 13:00 uur plaatsvinden. of na 15.00 uur om dutje-conflicten te vermijden. Geef het feest voor je gezonde verstand een begin- en eindtijd. Het is de eerste stap in het verkrijgen van de “tijd om te gaan!” hint. Voeg met de uitnodigingen zelf een zelfgemaakte toevoeging toe door de hand van je baby op de buitenkant van een blanco kaart te tekenen. Of laat je peuter het leuk “versieren” met stickers. Overweeg om aparte feesten te houden voor de volwassen en de kinderen. Elk feest heeft andere dingen nodig: volwassenen willen eten voor volwassenen en minstens een paar uur om te praten en bij te praten. Maar een feest vol kinderen van dezelfde leeftijd zou non-stop spelletjes moeten zijn, kindgericht eten en vooral afscheid na maximaal anderhalf uur. De uitzondering: op de eerste verjaardag van de baby zullen verschillende leeftijden waarschijnlijk een paar uur komen en gaan, want niemand verwacht dat andere 1-jarigen georganiseerde spellen spelen. Wanneer ze wat ouder zijn, maak een dienblad met mini cupcakes, gewone cupcakes of muffins. Lekkere cupcakes met slagroom of muffins met roomkaas. Zet kommen met hagelslag, gekleurde suiker en mini-chocoladestukjes klaar en laat de kinderen erin duiken om hun eigen creaties te maken.

Cadeaus

Zou je willen dat je kind minder speelgoed zou krijgen? Stel boeken of cadeaubonnen voor boekwinkels voor. Probeer cadeaus pas te openen nadat iedereen is vertrokken als er veel jaloerse gasten van 2, 3 en 4 jaar oud zijn. Als iemand de baby zijn of haar geschenk moet zien openen, doe het dan in een kamer uit de buurt van jongeren die vatbaar zijn voor driftbuien.

Schrijf op wie je wat heeft gegeven en stuur dan korte bedankbriefjes. Lastig voor een drukke moeder, we weten het, maar zo gewaardeerd door de gasten, die ook hun best moesten doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *