8 december 2021

Stappenplan om te verhuizen?

3 min read
wanddecoratie slaapkamer

Het is geen geheim dat een ongeorganiseerde verhuizing tot veel stress. Er is ook officieel bewezen dat goed georganiseerde veel minder stress oplevert tijdens een verhuizing. toch zijn er altijd dingetjes die je achteraf toch anders had gedaan. Het is belangrijk dat je op de dag van de verhuizing alleen maar bezig hoeft te zijn met de verhuizing zelf en niet met andere zaken. We hebben daarom een stappenplan gemaakt die je kan gebruiken tijdens je verhuizing, dit stappenplan gaat je helpen om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

stap 1: begin vroeg 

Uiteraard zijn er dingen in de verhuizing die wat langer kunnen wachten. Er zijn ook spullen die je nog niet in kan pakken omdat je ze op het allerlaatste moment nog nodig hebt. Wel kun je alvast wat dingen inpakken voor de verhuisdatum. Ook kun je al wat dingen plannen voor de verhuizing.

  • lijstjes maken: Maak verschillende lijstjes voor bijvoorbeeld instanties die je moet bellen om een adreswijziging door te geven. Maak ook lijstjes met dingen die weg kan doen en welke dingen je kunt bewaren. Maak ook een duidelijke planning. vergeet niet als je iets hebt gedaan het te markeren zo hou je overzicht. 
  • inpakken: Er zijn altijd spullen die je niet zo vaak gebruikt deze spullen zou je alvast kunnen inpakken denk bijvoorbeeld aan spullen die op zolder liggen zoals de kerstspullen. Begin ook alvast met sorteren van je spullen. Welke spullen wil je meenemen naar je nieuwe huis? Welke spullen moeten weg en welke spullen zijn nog goed genoeg om naar de kringloop te brengen? 
  • verhuisbedrijf zoeken:  De huizenmarkt is natuurlijk een gekkenhuis dat weten we allemaal. De verhuisbedrijven zitten door de drukte in de huizenmarkt aardig volgepland. Het is dus belangrijk om op tijd op zoek te gaan naar een betrouwbaar verhuisbedrijf zoals Verhuisbedrijf Student Verhuis Service uit Amsterdam. Vaak kun je bij een verhuisbedrijf ook dozen huren om je spullen gemakkelijk in te pakken.

stap 2: een maand van te voren

Een maand van te voren ga je instanties bellen dat je gaat verhuizen. Het is ook tijd om de verhuiskaartjes te ontwerpen en te bestellen. Het maken van verhuiskaartjes duurt altijd langer dan je denkt en je kunt ze maar beter alvast in huis hebben. Ook moet je 4 weken van te voren een verhuisbedrijf zoals verhuisbedrijf Nieuwegein hebben geregeld die jou gaat helpen tijdens de verhuizing.

Stap 3: 2 weken voor de verhuizing: 

De verhuizing komt nu steeds dichterbij en het wordt tijd om aandacht te besteden aan de volgende zaken: 

  • kinderen: het is nu tijd om de te betrekken bij de verhuizing. Je kunt door middel van verhuisboekjes gemakkelijk vertellen dat jullie hebben besloten om te verhuizen. Ook zijn er veel kinderfilms gemaakt die gaan over verhuizen. 
  • inpakken: spullen inpakken is nu ook belangrijk. Ga kritisch door al je spullen heen en neem mee wat je echt nodig hebt in je nieuwe huis. Zorg ervoor de verhuisdozen goed zijn gelabeld. Dat is gemakkelijker als je de spullen gaat uitpakken. als je veel dingen gaat weggooien bel dan vooraf het grofvuil.

stap 4: dag voor de verhuizing: 

Voor de dag dat je gaat verhuizen zijn er nog een aantal taken die je moet en die je niet moet vergeten. Hieronder vind je een lijstje met dingen die je niet moet vergeten: 

  • koelkast laten ontdooien 
  • telefoon opladen 
  • verhuisdozen klaarzetten
  • planken uit de kasten halen 
  • demonteer meubelen die anders niet door de deur passen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *