20 oktober 2021

Tadelakt vs beton cire

2 min read

Het is eindelijk tijd om tadelakt aan te leggen in één van je kamers waar veel vocht zit. Als je niet bekend bent met tadelakt ben je op het juiste adres, in dit artikel wordt namelijk uitgelegd wat tadelakt is en waar het vandaan komt. Dit zal ook worden gedaan voor beton cire. Als je toevallig interesse had in beton cire aanbrengen in ook een kamer waar veel vocht is, lees dan snel verder. Beton cire en tadelakt zijn ideaal voor je badkamer of keuken en ook extreem populair. Maar voor welke zou je eigenlijk moeten kiezen? Daar kom je snel genoeg achter.

Tadelakt

Laten we beginnen met dat beide tadelakt en beton cire stucwerken zijn die vooral worden toegepast in kamers waar veel vocht zal komen. Tadelakt is oorspronkelijk een marokkaans stucwerk die gemaakt wordt van een soort kalk. Het is erg stevig maar je zal er heel voorzichtig mee moeten zijn wil je dat het stucwerk lang mooi blijft. Ook kan het niet geplaatst worden in hoeken maar alleen in rondingen. Als je het schoonmaakt moet het met een zacht sponsje om het stucwerk niet te beschadigen, verder kan tadelakt slecht tegen zuurhoudende producten. Dit stucwerk is kwalitatief sterk maar zal wel veel verantwoordelijkheden met zich meebrengen. In de volgende alinea wordt geschreven over beton cire aanbrengen.

Beton cire

Dit is een stucwerk oorspronkelijk uit frankrijk, het werd in de tijd van de romeinen gebruikt voor bijvoorbeeld bruggen. Dit is net als tadelakt ook erg sterk maar zal iets minder lang meegaan als het lang nat blijft en niet snel wordt gedroogd. Met beton cire aanbrengen kan je veel bewerkingen maken om precies de look te creëren die jij wilt. Beton cire kan je zelf aanbrengen als je wilt maar kan ook door een bedrijf gedaan worden. Houdt wel rekening mee dat de productie van beton cire lang kan duren en dat er ook snel krassen op voor kunnen komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *