8 december 2021

Top drie vloersoorten voor jouw woning

2 min read

Wanneer je een woning gaat inrichten dan is de keuze van de vloersoort die je gebruikt erg belangrijk. De vloer bepaalt namelijk een groot deel van de sfeer in een woning. Er zijn tegenwoordig dan ook enorm veel verschillende vloersoorten waaruit je kan kiezen. In dit artikel neem ik je mee in de voor- en nadelen van mijn drie favoriete vloersoorten.

Houten vloeren

De meeste mensen zijn het er wel over eens dat een massief houten vloer de mooiste vloersoort is die je in een woning kan leggen. Doordat hout een natuurproduct is, zijn alle houten vloeren uniek en geven ze een warme uitstraling aan een woning. Tevens zijn er enorm veel verschillende houtsoorten waardoor houten vloeren er te vinden zijn in allerlei kleuren en soorten. Dit maakt de vloer geschikt voor elke huisstijl. Het grootste nadeel van houten vloeren is dat ze niet tegen vocht kunnen. Te vel vocht kan ervoor zorgen dat het hout krom raakt en gaat rotten.

Tapijt

Iets heel anders zijn de tapijtvloeren. Tapijt geeft misschien een minder strakker uitstraling aan je woning, maar voelt wel heerlijk zacht onder je voeten. Tapijt is de ideale vloer wanneer je kinderen in huis rond hebt lopen, aangezien het een zachte ondergrond is om op te spelen. Het nadeel van deze vloersoort is dat vuil zich tussen de draadjes kan verstoppen, waardoor de vloer niet erg hygiënisch is en lastig is om schoon te maken.

PVC vloeren

Ten slotte de vloeren die erg op houten vloeren lijken: PVC vloeren. Een mooie PVC vloer lijkt tegenwoordig net echt op een houten vloer. Echter is het een namaak product gemaakt van de sterke kunststof PVC. Dit zorgt ervoor dat de vloer een stuk steviger is als houten vloeren en hierdoor ook langer mee gaat. Hiernaast is de vloer volledig vlak waardoor de vloer eenvoudig schoon te houden is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *