20 oktober 2021

Wat er overblijft na de zwangerschap

2 min read

Wie zegt dat zwangerschap de mooiste tijd ooit is, die is waarschijnlijk vergeten dat er ook wel een aantal kleine kwaaltjes waren waar je misschien niet zo blij van werd. Denk maar aan het aantal keren dat je op een dag naar de toilet moest lopen. Elke keer voor kleine mini-plasjes. Want met zo’n baby die op je blaas duwt kon er niet meer plas worden vastgehouden door je blaas. En wat denk je van die zware buik die elke dag een beetje meer in de weg ging zitten. Je voeten afdrogen na het douchen was echt een mega uitdaging. Om nog maar te zwijgen over het vinden van kleding die goed paste en ook nog enigszins mooi was om te zien. En dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de mogelijke kwaaltjes en uitdagingen waarmee je te maken hebt gehad.

Je krijgt er iets moois voor terug

Zeker weten. Want hoeveel je er ook voor hebt moeten lijden en voor hebt moeten laten, jij hebt gewoon een klein mensje laten groeien in je buik. Hoe magisch is dat! Een miniversie van jezelf. Ook al zie je het niet altijd meteen, de jaren die volgen laten je vast en zeker af en toe een glimp zien van hoe jij was als kleine baby. Dus hoe erg ze ook af en toe het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen, besef je dan maar dat jij ook zo was. En het is uiteindelijk nog best goed gekomen met jou, toch? Goed voorbeeld doet goed volgen. Dus laat vooral zien wat je zelf graag zou zien.

Maar er is meer

Dat je na een zwangerschap mag genieten van je mooie wondertje is redelijk vanzelfsprekend. Maar aan een zwangerschap kun je nog meer fijne en mooie dingen overhouden. Zo kun je ook nadat je dikke buik weer verdwenen is, ontzettend fijn gebruik maken van een lichaamskussen of voedingskussen. Heerlijk onder je voeten, goed tegen de vermoeidheid. Of gewoon om fijn tegenaan te liggen bij het inslapen. Eerlijk is eerlijk, ging jij voorheen een kussen kopen dan is de kans groot dat dit niet het soort kussen was waar je naar op zoek ging. Gewoon een standaard hoofdkussen, niet te hard en niet te zacht. Dat was meer dan voldoende. Je wist niet beter. Maar zoals met wel meer dingen, is het ook op voedingskussens van toepassing. Eenmaal geprobeerd wil je niet meer zonder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *