20 oktober 2021

Wat is chemisch afval?

2 min read

Chemisch afval is klein gevaarlijk afval dat gevaarlijke stoffen bevat. Deze gevaarlijke stoffen zijn slecht voor de gezondheid en/of het milieu. In de wereld zijn er talloze chemische afvallen die speciaal ingezameld moeten worden voor het voorkomen van schade aan de mens of de natuur. Restafval wordt verbrand, hierdoor is het noodzakelijk om het chemisch afval niet bij het restafval te gooien. Chemisch afval zorgt voor vervuiling in de lucht en dit kan erg slecht zijn voor het milieu.

Chemisch afval afvoeren, hoe gaat dit?

Heb jij als bedrijf te maken met chemisch afval? Dan is het handig om te kijken naar het afvoeren van het chemisch afval. Chemisch afval kun je gemakkelijk laten afvoeren door een speciaal bedrijf. Chemisch afval afvoeren kun je laten doen door veel verschillende bedrijven. Deze bedrijven voeren de chemische stoffen voor je af en zorgen ervoor dat deze gevaarlijke stoffen het milieu of de gezondheid van een mens niet beschadigen. 

Wat kan er bij het chemisch afval?

Wil jij weten of jij jouw afval bij het chemisch afval moet gooien? Dan kun je kijken voor de producten die worden opgehaald als chemisch afval. Alle oliën worden vervoerd met het chemisch afval. Ook oplosmiddelen kunnen worden afgevoerd bij het chemisch afval. Lampen kunnen ook worden afgevoerd bij het chemisch afval. Dit geldt echter wel alleen voor spaar en hogedruklampen. Verf en inkt kwasten worden vaak bij het restafval gegooid. Dit is alleen zeker niet de bedoeling aangezien gebruikte kwasten ook bij het chemisch afval moeten worden gedaan.

Moeten batterijen bij het chemisch afval? 

Batterijen zijn erg gevaarlijk voor de gezondheid van de mens en voor het milieu. Dit betekent dat je batterijen moet weggooien bij het chemisch afval. Chemisch afval wordt niet opgehaald bij je woning en daarom zal je het naar een afvalpunt moeten brengen zoals bijvoorbeeld een supermarkt. Hier hebben ze een inzameling van batterijen. Als bedrijf heb je de mogelijkheid om de batterijen bij het chemische afval te gooien. 

Denk aan het milieu 

Als je aan het milieu wilt denken, dan is het van belang om chemisch afval in te zamelen. Doordat je chemisch afval inzamelt, zal je voorkomen dat het milieu wordt beschadigd. Hierdoor kun je zelf ook langer genieten van het milieu en ben je ook zeker goed bezig. Om te voorkomen dat je per ongeluk chemisch afval bij het normale afval gooit, is het handig om een techniek te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld stickers gebruiken zodat je het juiste afval weggooit in de juiste bak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *